SHARON FÖRELÄSTE OM BURMEISTERSKA HUSET

Den 17 september föreläste Sharon Pulvino, restaureringsarkitekt vid a-sidan, på Uppsala Universitet Campus Gotland för studenter på masterprogrammet i cultural heritage and sustainability. Föreläsningen och guidningen på plats handlade om det byggnadsminnesförklarade Burmeisterska huset i Visby som lät byggas 1652–1654 av köpmannen Hans Burmeister från Lübeck. Sharon genomförde sitt kandidatarbete vid Politecnico di…

Läs mer >>

Kulturarvsdag

A-sidan deltog i Bälinge kyrka när Uppsala stifts regional samrådsgrupp och Bälingebygdens församling under ledning av stiftsarkitekten Sarita Dahle anordnade kulturarvsdag om kyrkorum i förändring. Åsa Flarup Källmark föreläste på förmiddagen om attraktiva och tillgängliga kyrkorum – dröm eller verklighet? Och deltog i en workshop med Daniel Jernlif och kyrkoherden tillsammans…

Läs mer >>

Vindhemskyrkans inredning klar

Nu är inredningen i Vindhemskyrkans förråd i Uppsala klar med bl.a. nytt textilskåp, skrivplats, spegel m.m.

Läs mer >>
Bygglov Nacka seniorcenter

Bygglov Nacka Seniorcenter Talliden

Nu är bygglovet beviljat för de tillbyggnader och yttre fasadändringar som behövs för att kunna effektivisera och modernisera Nacka Seniorcenter Talliden som drivs av Nacka kommun.

Boendet får efter ombyggnad fler lägenheter, en ny huvudentré och en ny placering av storköket. Utomhusmiljöerna ses över och boendet får även en ny tillgänglig trädgård.

Arbetet vi gjort grundar…

Läs mer >>
Invigning av Juliahemmet, vård- och omsorgsboende, Ersta diakoni, Besqab

Invigning av Juliahemmet i Uppsala

Igår invigdes Juliahemmet i sensommarsolen! Vi var många inblandade som samlades tillsammans med de boende och personalen i den fina utemiljön och lyssnade till livemusik och invigningstal. Ersta Diakoni driver hemmet och på uppdrag av Besqab har vi formgivit byggnaden som på ett förtjänstfullt sätt omfamnar en södervänd trädgårdsmiljö och…

Läs mer >>

Harmånger kyrka återöppnad

I helgen, lördagen den 28 augusti, återöppnades Harmånger kyrka av biskop Karin Johannesson efter renoveringen och omgestaltningen med bl.a. nya glaspartier till de nytillskapade delarna i korsarmarna för barnverksamhet resp. kyrkkaffe, altarpodium, komplettering med nytt golv, ny trapp till läktaren, installationer gömda i  lister m.m.

Uppsalas arkitekturpris utdelat

Nu är årets arkitekturpris i Uppsala utdelat. Från a-sidan har arkitekt Åsa Flarup Källmark deltagit i juryn och ses t.h. på bilden vid prisutdelningen tillsammans med bl.a. kommunstyrelsens ordf. Erik Pelling och stadsarkitekten Claes Larsson. Arkitekturpriset gick till Kv Tryffeln i Norby ritat av Kirsh + Direka, som Sveafastigheter låtit uppföra.

Se gärna mer om…

Läs mer >>

Inredning i S:t Pers kyrka klar

Nu är inredning i S:t Pers kyrka i Uppsala klar. Den har nu kompletterats med ny textilförvaring samt nytt pentry/serveringsskåp.

Läs och se gärna mer här: S:t Per – inredning

Läs mer >>

Inflyttning hus 4 i Ultuna

Imorgon fredag börjar studenterna flytta in i hus 4 på Kronåsvägen i Ultuna, Uppsala. Stiftelsen Ultuna studentbostäders senaste tillskott som a-sidan ritat.

Läs mer >>