Kick off 2023

A-sidans kick-off för våren gick i reflektionens tecken med en dag fylld av besök på flera av kontorets projekt i Mälardalen, pågående såväl som färdigställda.

Första stopp var Studentvägen, ett av Uppsalas klassiska studentområden där a-sidan ritat omkring trehundra lägenheter för att komplettera områdets befintliga lägenhetsbestånd. De nya huskropparna har omsorgsfullt placerats in i området…

Läs mer >>

Breddning av a-sidans färgkompetens

A-sidans arkitekter Maja Bygdén, Sharon Pulvino och Tove Söderberg har gått kursen ’Färgsättning för arkitekter’ arrangerad av Sveriges Arkitekter. Kontoret har nu nya verktyg för att arbeta med färg i såväl inom- som utomhusmiljöer. Konkreta tips, inspirerande referenser samt en användbar arbetsmetod hjälper till att lyfta vår arkitektur.

Läs mer >>

Husby-Långhundra kyrka återinvigning

Söndagen den 12 mars återinvigdes Husby-Långhundra kyrka med bön, körsång och festligheter.

A-sidan har ritat omgestaltningen av koret där altarringen har kortats/flyttats bakåt, kompletteringar med nya bjälklag och golv samt en ramp tillkommit.

Läs mer >>

Beviljat bygglov för projektet Urban House i Bromma

Nu har Urban House som vi ritat för Urban Properties fått bygglov i Bromma. Projektet består av 16 lägenheter med loft riktade mot unga vuxna och ligger i kollektivtrafiknära läge.

A-sidan har hjälpt till med ett omtag i projektet och ritat bygglovet och förfrågningsunderlag. Vi ser fram mot fortsatt involvering under kommande uppförande av huset.

Läs mer >>

Vi stödjer WONSA och Nolltolerans mot mobbning

A-sidan har beslutat att stödja Nolltolerans mot mobbning och WONSA. Läs mer om deras verksamhet här: WONSA resp. Nolltolerans mot mobbning.

Läs mer >>

a-sidan på Disting 2023

Igår närvarade Sharon Pulvino och Kristin Toreberg vid 2023 års Disting på UKK i Uppsala, med temat göra skillnad på riktigt, arrangerat av Stockholms handelskammares Uppsalaavdelning. Eftermiddagen bjöd på flera inspirerande föreläsningar och trevliga möten.

Vi tar med oss den positiva känslan att mycket faktiskt går åt rätt håll och känner oss motiverade till att…

Läs mer >>

Kristin Toreberg kontrollansvarig

Vi är glada att kunna berätta att Kristin Toreberg har certifierat sig som kontrollansvarig enl. PBL, nivå K.

En kontrollansvarig kan hjälpa dig som byggherre att ta fram ett förslag till kontrollplan. Den kontrollansvarige ska också se till att kontrollplanen följs, vara med vid det tekniska samrådet, besiktningar och andra kontroller samt skriva…

Läs mer >>

God jul

En riktigt god jul och ett gott nytt år önskar vi på a-sidan till er alla! I jul stödjer vi UNHCR med 25 000 kr.

Läs mer >>

Studentvägen – bastun strax klar

Nu är projektet Studentvägen i princip klart och det sista huset har firats med Studentvägens sista taklagsfest.
Ett trevligt inslag i Norrlandsgårdarnas bostäder är bastun som finns i ett av husen, vi bjuder här på en till byggbild på en skärmvägg därifrån med en tolkning av fjällen som precis blivit klar.

Läs mer >>
Bylegård vård- och omsorgsboende

Byggbilder från Bylegård

Snart är Bylegård vård- och omsorgsboende färdigställt. Byggnaden blir hem för 86 boende och vi har arbetat på uppdrag åt Hemsö. Vi har arbetat från bygglovskedet och även haft KA-uppdraget.

Läs mer >>