Sommarpraktik på Erstagatan

Under sommaren och tidig höst kommer vårt Stockholmskontor förstärkas med Mads Rosentoft. Han pluggar till arkitekt i England och är praktikant hos oss i tre månader med Rasmus Roman som fadder. Välkommen till a-sidan.

<< Tillbaka

Bevara, berika och utveckla

Den 25 maj medverkade a-sidans Åsa Flarup Källmark i ”Möjligheternas rum – en kulturarvskonferens om flexibla kyrkorum och kyrkogårdar i en tid av förändring”.
Detta skedde med en film om hur en konstruktiv samsyn på kyrkorummet kan skapas inför en förändring. Med antikvarien Raoul Hjärtström och arkitekten Åsa Flarup Källmark om Karlstad domkyrka:

Läs mer >>

Sharon klar på Mejan

Vi är glada att åter ha Sharon Pulvino på kontoret efter hennes studier på “Mejan” – Kungl. Konsthögskolan. Sharon har läst kursen restaureringskonst under läsåret 2020-2021 med temat Vi skapar framtiden, den formar oss.

Kursen Restaureringskonst är en ettårig heltidskurs (60 hp) på avancerad nivå (post-masternivå) vid Kungl. Konsthögskolans arkitekturskola, för yrkesverksamma arkitekter, antikvarier, ingenjörer…

Läs mer >>

Skiffertornet

Alldeles intill de välkända Kvarntornen i centrala Uppsala kommer Skiffertornet uppföras. Vi har projektledare på a-sidan som hjälper Nordr att utveckla ett helt nytt kvarter med 80 bostäder.

Läs mer >>

Harmånger kyrka

Nu är Harmångers kyrka renoverad med nya glaspartier och möblerna har kommit på plats. I norra korsarmen med barnverksamheten finns nu bl.a. en ny triptyk och pentry.

Läs mer >>

Åby ängar i Vallentuna åt Nordr

I Vallentuna-Åby Ängar uppförs nu 130 lägenheter på 1-3 rok. A-sidan bistår med projektledning, byggledning och KA i detta uppdrag. Det är Nordr som är byggherre och Veidekke Entreprenad som utför entreprenaden. Inflytt sker etappvis från i början av 2022 och ska vara inflyttat och klart under sommaren 2022.

Läs mer >>

Nya delägare

Som ett led i a-sidans generationsväxling tillträdde den 1 april de nya tillkommande delägarna Rasmus Roman, Camilla Thunmarker och Daniel Jernlif.

Läs mer >>

a-promenaden


 

Klicka här för länk till promenad-PDF

 

Vi på a-sidan är glada över att medverka vid Uppsala Klimatvecka 2021! Vårt bidrag till programmet är en virtuell promenad där vi går en slinga i centrala Uppsala och berättar om hållbarhet i…

Läs mer >>

Superhjärnan

Superhjärnan och Uppsala klimatvecka

Superhjärnan är ett samarbetsprojekt mellan olika teknikkonsulter i Uppsala. Under Uppsala klimatvecka bjuder Superhjärnan in till ett föredrag om det hållbara livet i ett framtida Uppsala (måndag 22 mars kl. 15.30 eller torsdag den 25 mars kl. 15.30).

Under hela veckan 21-27 mars pågår tävlingen Maxa din trädgård, täppa eller pallkrage. Genom…

Läs mer >>