Skiffertornet

Alldeles intill de välkända Kvarntornen i centrala Uppsala kommer Skiffertornet uppföras. Vi har projektledare på a-sidan som hjälper Nordr att utveckla ett helt nytt kvarter med 80 bostäder.

I måndags den 10 maj öppnade bokningssidorna för Skiffertornet. Det kommer att ha en vacker fasad av skimrande grön skiffer och kvarterets högsta hus blir tolv våningar – de lägre husen blir fem och tre våningar. Lägenheterna som byggs kommer vara i varierande storlekar med 1-5 rum och kök, fördelat på en boyta om 25-133 kvm. Alla boende kommer att ha tillgång till en gemensam takterrass och under huset byggs ett garage. De nya bostadshusen kommer att ha lokaler för butiker och kaféer i bottenplan vilket kommer att bidra till en mer levande stadsmiljö mot Torkelsgatan. I kvarterets sydöstra del skapas även ett helt nytt och grönt torg, som också kommer att bli en del av stadsmiljön. Det är Arkitema som har stått för gestaltningen.

För mer information, vänligen besök: https://www.nordr.se/nyproduktion/uppsala/skiffertornet/

<< Tillbaka

Studentvägen hus 6

Nu är byggsemestern över och i nybyggnadsprojektet på Studentvägen börjar byggskedet att lida mot sitt slut. Just denna vecka läggs parkettgolv i lägenheterna.

A-sidan har varit med ”från ax till limpa” med både arkitekter, ingenjörer och projektledare. I november flyttar 77 lyckliga hyresgäster in i det sista nya huset.

Läs mer >>

Bygglov råvind

Vi har på uppdrag av Brisk Properties tagit fram ett förslag gällande ombyggnad av en råvind i Vasastaden, Stockholm. Tanken är att råvinden ska omvandlas till en bostadsrätt med tre sovrum, kök och generösa ytor för samvaro i öppna rumssamband. Ljus från både öster och väster borgar för fina morgnar och trevliga eftermiddagar med…

Läs mer >>

HLR

Idag hade båda a-sidans kontor utbildning i hjärt- och lungräddning med inblås och hjärtkompressioner på dockor samt lärt oss vad vi ska göra om någon har akut andnöd och hur en hjärtstartare fungerar. Viktig kunskap och bra med repetition så att det sitter.

Läs mer >>

Uppsala kommuns arkitekturpris

Nu är finalisterna för Uppsala kommuns arkitekturpris klara. A-sidans Åsa Flarup har deltagit i juryns arbete tillsammans med bl.a. stadsarkitekten Claes Larsson som i videon presenterar de fyra nominerade projekten. Se gärna närmare på dem i videon inför presentationen av årets vinnare den 20 juni kl 11.00.

Mer info finns också på prisets egna sida:…

Läs mer >>

Kyrkans hus Linghem Åkerbosalen

Utanför Linköping i Linghem har vi påbörjat projekteringen av förfrågningsunderlaget (FU) för nybyggnad av ett kyrkcentrum med neutral lokal för begravning d.v.s. Åkerbosalen, kontor för församlingen, ytor för församlingsverksamhet (samlingssalar, mottagningskök m.m.).

A-sidan har i samverkan med Åkerbo församling varit med från första skiss, till bygglov, och verkar nu som generalkonsult i detta uppdrag för…

Läs mer >>

Ytterligare etapp klar på Studentvägen

Igår, den 1 juni, flyttade 58 lyckliga studenter in i det fjärde och femte nya husen på Studentvägen i Uppsala. Bygget har löpt på bra och tidplanen kunde till och med revideras till det bättre. En hel månad tidigare än planerat lämnades byggnaderna över! Nu återstår endast ett hus i nyproduktionsprojektet, vilket beräknas bli…

Läs mer >>

Invigning snickerilokal på Studentvägen hus 10

Under de senaste fyra åren har förtätningsprojektet på Studentvägen pågått, där det byggs nästan 300 nya studentlägenheter som a-sidan har ritat. Parallellt med nyproduktionen görs även diverse mindre projekt, t.ex. detta där en gammal lokal har gjorts iordning till snickeri och kontor åt områdets fastighetsskötare. A-sidan har bidragit med både arkitekt- och byggledningskompetens. Ett…

Läs mer >>

Tove Söderberg

Vi välkomnar vår nya medarbetare i Stockholm – Tove Söderberg. Tove är arkitekt och kommer närmast från Et Cetera och har erfarenhet från många typer av uppdrag, särskilt inom bostäder och handel. Hon har läst till arkitekt i Umeå och i Göteborg med arkitektexamen från Chalmers teknisk högskola. Välkommen till oss på a-sidan!

Läs mer >>

Daniel Tuma

Vi är glada att Daniel Tuma genomför sin LIA-period (lärande i arbete) hos oss på a-sidan. Daniel läser den tvååriga yrkeshögskoleutbildningen byggnadsingenjör – digitalt byggande vid Newton kompetensutveckling och genomför nu under våren sin praktik (LIA) som en del i utbildningen.

Läs mer >>