Klimatsmart studieresa i Stockholm

Under devisen historia-staden-individen gick årets studieresa klimatsmart nog till vår egen huvudstad. I Stockholm har vi bl.a. under första dagen, med tillbakablick i historien under ledning av Jakob Lindblad vid Uppsala universitet, besökt tre kyrkor. Med start 1915 i Enskede kyrkas nationalromantik/jugend över till S:t Savas Serbisk-ortodoxa kyrka från 90-talet. I Hägersten besökte vi Uppenbarelsekyrkan och i Farsta Söderledskyrkan, två stora representanter för 60-talets kyrkobyggande i Sverige. Vidare besök i senare tid på KI:s område med Aula Medica och Nobel Forum. Dag två var vigd åt staden som tema där vår nya medarbetare Anna med bakgrund från byggherresidan guidade oss genom Norra djurgårdsstadens utveckling med flertalet studieobjekt. Vid Gustaf Adolfs torg blev vi överraskade av Wille Crafford, vår historiske ciceron för dagen,  som berättade att vi stod vid Brunkebergets fot och senare besök vid operan och prov av en medlem i Hovkapellet på det stycket som spelades just när Gustav den III sköts där. Vår tredje dag hade temat individen och ägnades åt konstnären Alexander Klingspors arbete, som föreläste, bjöd på inblickar i sitt spännande arbete och visade sin atelje på Konstakademin. I konstens tecken hann vi även med ett kort besök på det relativt nyligen återinvigda Nationalmuseum. Kort sagt tre lyckade dagar som bjöd på överraskningar, inspiration och nya kunskaper på nära håll.

<< Tillbaka

Josefine W projekteringsleder

Som ett led i a-sidans fortsatta satsning på bygg- och projektledning har vår byggnadsingenjör Josefine Wallgren nu påbörjat projekteringsledning av bostäder till LSS-boende för Ersta Diakoni.

Läs mer >>

Trevlig sommar!

En riktigt trevlig sommar önskar vi er alla från oss på a-sidan.

Läs mer >>

Sofia Enqvist

Vi på a-sidan är glada att vår nya medarbetare i Stockholm, Sofia Enqvist, återvänt till oss. Sofia praktiserade tidigare hos oss och genomförde senare utbytesstudier vid TU i Delft innan hon tog arkitektexamen tillbaka på KTH. Varmt välkommen till oss på a-sidan!

Läs mer >>

Nominering till stadsbyggnads- utmärkelse

Vi är väldigt glada över att Sarahemmet har nominerats till Nacka kommuns stadsbyggnadsutmärkelse år 2018!

Med motiveringen ”En byggnad med vänlig bruksarkitektur som öppnar sig mot söder. Med enkla medel skyddar byggnaden gården för att skapa en varm idyll för aktivitet och vistelse.” har juryn tagit fasta på ett par av de kärnvärden a-sidan alltid…

Läs mer >>

Glad påsk

Vi på a-sidan önskar er alla en glad påsk!

Läs mer >>

Följ bygget av Studentvägen

På Studentvägen i Uppsala byggs 6 hus på uppdrag av Stockholms, GH:s och Norrlands nations bostadsstiftelser för att fler ska få möjlighet att studera. Följ gärna bygget på instagramkontot Studentvägenbygger https://www.instagram.com/studentvagenbygger/ där a-sidans projektledare Kristin Toreberg håller oss uppdaterade med bl.a. gjutning av grund och tegelprover.

Läs mer >>

Ny möblering och ombyggnad av Stockholmskontoret

Stockholmskontoret har fått ett par små men goda uppdateringar – ny rymligare möblering av mötesrummet samt nya glaspartier och dörr vid printerhörnan. Kontoret blir bara trevligare och trevligare. Välkommen in!

Läs mer >>

Spadtag Juliahemmet

En vecka in i februari togs ett första spadtag i projektet Juliahemmet som kommer bli ett vård- och omsorgsboende i den stadsdel som växer fram i Ultuna trädgårdsstad i Uppsala. Besqab är byggherre och bostäderna blir de första som Ersta Diakoni har hand om i Uppsala. A-sidan har i ett tätt samarbete med Besqab,…

Läs mer >>

Anna Grinneby

Vi är glada att meddela att Anna Grinneby har börjat hos oss. Anna är arkitekt med bakgrund som projekteringschef vid Tobin properties och kommer förstärka vårt Stockholmskontor. Varmt välkommen till a-sidan!

Läs mer >>

Kv Myntan, spadtag

I tisdags var det spadtag för Kv Myntan (kryddvägen) i Tyresö. Istället för det klassiska spadtaget så gjordes en gjutning av en liten platta med myntablad ingjutna i botten.

Arbeten med mark- och grundarbeten pågår nu för fullt.

Försäljningen går bra, på modellen som var på plats ser man sålda hus markerade med röda prickar på…

Läs mer >>