HLR

Idag hade båda a-sidans kontor utbildning i hjärt- och lungräddning med inblås och hjärtkompressioner på dockor samt lärt oss vad vi ska göra om någon har akut andnöd och hur en hjärtstartare fungerar. Viktig kunskap och bra med repetition så att det sitter.

<< Tillbaka

Uppsala kommuns arkitekturpris

Nu är finalisterna för Uppsala kommuns arkitekturpris klara. A-sidans Åsa Flarup har deltagit i juryns arbete tillsammans med bl.a. stadsarkitekten Claes Larsson som i videon presenterar de fyra nominerade projekten. Se gärna närmare på dem i videon inför presentationen av årets vinnare den 20 juni kl 11.00.

Mer info finns också på prisets egna sida:…

Läs mer >>

Kyrkans hus Linghem Åkerbosalen

Utanför Linköping i Linghem har vi påbörjat projekteringen av förfrågningsunderlaget (FU) för nybyggnad av ett kyrkcentrum med neutral lokal för begravning d.v.s. Åkerbosalen, kontor för församlingen, ytor för församlingsverksamhet (samlingssalar, mottagningskök m.m.).

A-sidan har i samverkan med Åkerbo församling varit med från första skiss, till bygglov, och verkar nu som generalkonsult i detta uppdrag för…

Läs mer >>

Ytterligare etapp klar på Studentvägen

Igår, den 1 juni, flyttade 58 lyckliga studenter in i det fjärde och femte nya husen på Studentvägen i Uppsala. Bygget har löpt på bra och tidplanen kunde till och med revideras till det bättre. En hel månad tidigare än planerat lämnades byggnaderna över! Nu återstår endast ett hus i nyproduktionsprojektet, vilket beräknas bli…

Läs mer >>

Invigning snickerilokal på Studentvägen hus 10

Under de senaste fyra åren har förtätningsprojektet på Studentvägen pågått, där det byggs nästan 300 nya studentlägenheter som a-sidan har ritat. Parallellt med nyproduktionen görs även diverse mindre projekt, t.ex. detta där en gammal lokal har gjorts iordning till snickeri och kontor åt områdets fastighetsskötare. A-sidan har bidragit med både arkitekt- och byggledningskompetens. Ett…

Läs mer >>

Tove Söderberg

Vi välkomnar vår nya medarbetare i Stockholm – Tove Söderberg. Tove är arkitekt och kommer närmast från Et Cetera och har erfarenhet från många typer av uppdrag, särskilt inom bostäder och handel. Hon har läst till arkitekt i Umeå och i Göteborg med arkitektexamen från Chalmers teknisk högskola. Välkommen till oss på a-sidan!

Läs mer >>

Daniel Tuma

Vi är glada att Daniel Tuma genomför sin LIA-period (lärande i arbete) hos oss på a-sidan. Daniel läser den tvååriga yrkeshögskoleutbildningen byggnadsingenjör – digitalt byggande vid Newton kompetensutveckling och genomför nu under våren sin praktik (LIA) som en del i utbildningen.

Läs mer >>

Johanna & mat

Nu är renoveringen och tillbyggnaden av restaurang Johanna & mat i Uppsala klar.

Läs mer >>

UNHCR

Gör som a-sidan och skänk pengar till krigets offer i Ukraina. Varje bidrag som ges till UNHCR:s arbete i Ukraina under mars månad dubbleras genom bidrag från Akelius Foundation. Vi har givit 1000 kr per anställd. Läs mer här: Sverige för UNHCR.

Läs mer >>

A-sidan har för TB-gruppen ritat två hus med hyreslägenheter i Knivsta certifierade enl Miljöbyggnad Silver, med förväntad inflyttning 2024. Dessa är förvärvade av Lansa Fastigheter som kommer äga och förvalta hyresrätterna. Husen är putsade, med solceller på tak åt söder, i 4-6 våningar.

Läs gärna mer här: TB-Gruppen utvecklar och säljer projekt med 247…

Läs mer >>