Studentvägen och trevlig sommar!

Vi på a-sidan går på byggsemester och önskar er alla en trevlig sommar.

Innan dess så kommer här en liten statusuppdatering från nyproduktionen på Studentvägen:

Byggsemestern står för dörren och vi passar på att sammanfatta läget för nyproduktionen av studentbostäder på Studentvägen.
Av totalt sex nya hus är ett helt klart och inflyttat sedan ca. ett år…

Läs mer >>

Bevara, berika och utveckla

Den 25 maj medverkade a-sidans Åsa Flarup Källmark i ”Möjligheternas rum – en kulturarvskonferens om flexibla kyrkorum och kyrkogårdar i en tid av förändring”.
Detta skedde med en film om hur en konstruktiv samsyn på kyrkorummet kan skapas inför en förändring. Med antikvarien Raoul Hjärtström och arkitekten Åsa Flarup Källmark om Karlstad domkyrka:

Läs mer >>

Sharon klar på Mejan

Vi är glada att åter ha Sharon Pulvino på kontoret efter hennes studier på “Mejan” – Kungl. Konsthögskolan. Sharon har läst kursen restaureringskonst under läsåret 2020-2021 med temat Vi skapar framtiden, den formar oss.

Kursen Restaureringskonst är en ettårig heltidskurs (60 hp) på avancerad nivå (post-masternivå) vid Kungl. Konsthögskolans arkitekturskola, för yrkesverksamma arkitekter, antikvarier, ingenjörer…

Läs mer >>

Skiffertornet

Alldeles intill de välkända Kvarntornen i centrala Uppsala kommer Skiffertornet uppföras. Vi har projektledare på a-sidan som hjälper Nordr att utveckla ett helt nytt kvarter med 80 bostäder.

Läs mer >>

Sommarpraktik på Erstagatan

Under sommaren och tidig höst kommer vårt Stockholmskontor förstärkas med Mads Rosentoft. Han pluggar till arkitekt i England och är praktikant hos oss i tre månader med Rasmus Roman som fadder. Välkommen till a-sidan.

Läs mer >>

Harmånger kyrka

Nu är Harmångers kyrka renoverad med nya glaspartier och möblerna har kommit på plats. I norra korsarmen med barnverksamheten finns nu bl.a. en ny triptyk och pentry.

Läs mer >>

Åby ängar i Vallentuna åt Nordr

I Vallentuna-Åby Ängar uppförs nu 130 lägenheter på 1-3 rok. A-sidan bistår med projektledning, byggledning och KA i detta uppdrag. Det är Nordr som är byggherre och Veidekke Entreprenad som utför entreprenaden. Inflytt sker etappvis från i början av 2022 och ska vara inflyttat och klart under sommaren 2022.

Läs mer >>

Nya delägare

Som ett led i a-sidans generationsväxling tillträdde den 1 april de nya tillkommande delägarna Rasmus Roman, Camilla Thunmarker och Daniel Jernlif.

Läs mer >>

a-promenaden


 

Klicka här för länk till promenad-PDF

 

Vi på a-sidan är glada över att medverka vid Uppsala Klimatvecka 2021! Vårt bidrag till programmet är en virtuell promenad där vi går en slinga i centrala Uppsala och berättar om hållbarhet i…

Läs mer >>