Följ bygget av Studentvägen

På Studentvägen i Uppsala byggs 6 hus på uppdrag av Stockholms, GH:s och Norrlands nations bostadsstiftelser för att fler ska få möjlighet att studera. Följ gärna bygget på instagramkontot Studentvägenbygger https://www.instagram.com/studentvagenbygger/ där a-sidans projektledare Kristin Toreberg håller oss uppdaterade med bl.a. gjutning av grund och tegelprover.

<< Tillbaka

Glad påsk

Vi på a-sidan önskar er alla en glad påsk!

Läs mer >>

Ny möblering och ombyggnad av Stockholmskontoret

Stockholmskontoret har fått ett par små men goda uppdateringar – ny rymligare möblering av mötesrummet samt nya glaspartier och dörr vid printerhörnan. Kontoret blir bara trevligare och trevligare. Välkommen in!

Läs mer >>

Spadtag Juliahemmet

En vecka in i februari togs ett första spadtag i projektet Juliahemmet som kommer bli ett vård- och omsorgsboende i den stadsdel som växer fram i Ultuna trädgårdsstad i Uppsala. Besqab är byggherre och bostäderna blir de första som Ersta Diakoni har hand om i Uppsala. A-sidan har i ett tätt samarbete med Besqab,…

Läs mer >>

Anna Grinneby

Vi är glada att meddela att Anna Grinneby har börjat hos oss. Anna är arkitekt med bakgrund som projekteringschef vid Tobin properties och kommer förstärka vårt Stockholmskontor. Varmt välkommen till a-sidan!

Läs mer >>

Kv Myntan, spadtag

I tisdags var det spadtag för Kv Myntan (kryddvägen) i Tyresö. Istället för det klassiska spadtaget så gjordes en gjutning av en liten platta med myntablad ingjutna i botten.

Arbeten med mark- och grundarbeten pågår nu för fullt.

Försäljningen går bra, på modellen som var på plats ser man sålda hus markerade med röda prickar på…

Läs mer >>

A-sidan inbjudna till London för Bill Viola-utställning

Med anledning av arbetet med Bill Violas-videokonstverk Visitation i Uppsala Domkyrka är a-sidan genom Åsa Flarup och Daniel Jernlif inbjudna att närvara vid Bill Violas utställning “Bill Viola/Michelangelo” och mottagning vid Royal Academy of Arts i London.
Läs mer om det genomförda projektet i Uppsala här: Visitation invigt i Uppsala domkyrka och Nya…

Läs mer >>

Uppdatering Studentvägen

4 januari var a-sidans projektledare ute på platsbesök och tittade på schaktningsarbetena som är i fullgång på Studentvägen. Tillsammans med Sh-bygg ska här byggas nya studentlägenheter för Stockholms nations medlemmar.

Läs mer >>

God jul

En riktigt god jul och ett gott nytt år önskar vi er alla med vår modell föreställer a-sidans förslag till begravningskapell på Strandkyrkogården i julskrud! Som en julklapp har vi fått tillstånd för den omgestaltning av Harmånger kyrka a-sidan ritat.

Läs mer >>

A-sidans bänkar i Bizart

I senaste numret av Bizart kan du läsa om konstnären Bill Violas videokonstverk i Uppsala domkyrka och a-sidans bänkar som ritats  för det verket i Gyllenborgska koret.

Läs mer >>

Riddersvik

Nu är det äntligen samråd för detaljplanen i Riddersvik! a-sidan har haft förmånen att hjälpa till med två projekt som ställs ut. Kvarter 3 som är ett vård- och omsorgsboende med 58 lägenheter framtaget åt Besqab Projektutveckling samt Framtidens Förskola med 8 avdelningar inom kvarter 10 åt SISAB. Vi ser fram emot ett fortsatt…

Läs mer >>