Byggbilder Storgatan 8

Nu närmar det sig färdigställande av lägenheten på Storgatan 8. Den har tidigare varit brandskadad (se jämförelsebilden) och är nu snart återställd. Bl.a. har nytt kök och bad byggts, komplettering med trägolv med fris, delvis nya fönster och återanvändning av gamla spegeldörrar.

<< Tillbaka

Sakristian i Uppsala domkyrka

Inredningen till sakristian i Uppsala domkyrka är nu klar så när som på hållaren för kräklan. A-sidan genom Åsa Flarup Källmark och Daniel Jernlif har formgivit ny inredning i form av ny spegel, ställning för albor och röcklin, hållare för kräkla samt byggt om en inbyggd klädförvaring i boaseringen.

Läs mer >>

Axel Stolt

Vi är glada att välkomna Axel Stolt till oss på a-sidan. Axel är nyexaminerad arkitekt från Lunds tekniska högskola och har börjat på vårt Stockholmskontor. Varmt välkommen!

Läs mer >>

Kuslig stämning på Erstagatan

Idag ligger stämningen lite tätare än vanligt på Erstagatan.. Glad halloween och trevlig allhelgona önskar vi på a-sidan!

Läs mer >>

Studentvägens krans är nu uppe

Snart väntar taklaget för hus ett på Studentvägen i Uppsala. Redan nu sitter den fina kransen uppe som vår kollega Kristin själv har bundit.

Läs mer >>

Alkärrshallen byggbilder

Likriktarstationens element är nu på plats och snart väntar träpanelsfasaden. På själva spårvagnshallen byggs nu terrassen om till en vinterträdgård.

Läs mer >>

StudBo 19

Förra veckan deltog a-sidan genom Kristin Toreberg och Camilla Thunmarker  i StudBo 19, en konferens och mötesplats för de stora studentbostadsaktörerna i Sverige. Ett utflyktsmål var MKB:s studentbostadsprojekt Stapelbädden 6 där vi fick många bra idéer till både projektering och förvaltning, t.ex. tvättstugan med sociala ytor, tydliga skyltar och flexibel bokning.

Läs mer >>

Certifierade Citylab-samordnare

Nu är Åsa Flarup Källmark och Patrick Barnekow hos oss på a-sidan certifierade citylabsamordnare. Citylab tillhandahålls av SGBC, Sweden Green Building Council, och är ett certifieringssystem och stöd för hållbar stadsutveckling.

Läs gärna mer på SGBC:
CITYLAB
Certifierad citylabsamordnare

Läs mer >>

Färgsättning trapphus klar

Nu är färgsättningen för Brf Sysslomansgården klar.

Idén var att med inspiration av husets karaktär från 1960-talet skapa en ny helhet/tolkning av tidens kulörer och grafik. Samt det svart-vita fotografiet vanligt vid tiden. De svartvita fotografierna skall knyta hissarna till platsen. De är dock äldre än huset, fotografierna i hissarna låter en färdas längre tillbaka…

Läs mer >>