a-promenaden


 

Klicka här för länk till promenad-PDF

 

Vi på a-sidan är glada över att medverka vid Uppsala Klimatvecka 2021! Vårt bidrag till programmet är en virtuell promenad där vi går en slinga i centrala Uppsala och berättar om hållbarhet i de kulturmiljöer vi jobbat med under de senaste åren, fokus ligger på att använda, bevara och utveckla. Stoppa i hörlurarna, spela upp podden via spelaren och klicka på länken till promenad-PDF:en här ovanför och häng med!

Vi startar vid Domkyrkan där vi berättar om evighetsperspektivet i relation till hållbarhet, arbetet med ett varsamt anpassande av kyrkan efter nutida behov pågår. Ärkebiskop Antje Jackelén läser en bön som kan ses som en programförklaring för Svenska kyrkans miljötänk och fokus på global rättvisa. Sen fortsätter vi till Studentvägen där studentens boendemiljö, ekonomi och trygghet står i fokus, VD Håkan Falk intervjuas.

Efter det presenterar vi ett sätt att ta tillvara äldre byggnader i en stad för nya ändamål, Atrium Ljungberg har köpt de tre tegelbyggnaderna vid Skeppskajen och affärsutvecklingschef Daniel Kvant Suber berättar om hur Atrium Ljungberg arbetar med omvandling av äldre miljöer. Det sista stoppet på promenaden är Gamla Stationen och avslutningsvis blir det en tävling med chans att vinna en av tre möjliga böcker om byggnadsvård.

Några hållpunkter i podden:

3:32 – Ärkebiskop Antje Jackelén – En bön för klimatet

18:40 – VD Håkan Falk om hållbarhetsarbete i samband med nybyggnation vid Studentvägen

48:45 – Affärsutvecklingschef Daniel Kvant Suber – omvandling av äldre miljöer och hållbar stadsutveckling

54:10 – Hållbarhetstips till lyssnaren och Uppsalabon

Sist i podden och promenad-PDF:en finns information om hur ni är med i tävlingen om böckerna. Kul att ni hittat hit och välkomna!

<< Tillbaka

Åby ängar i Vallentuna åt Nordr

I Vallentuna-Åby Ängar uppförs nu 130 lägenheter på 1-3 rok. A-sidan bistår med projektledning, byggledning och KA i detta uppdrag. Det är Nordr som är byggherre och Veidekke Entreprenad som utför entreprenaden. Inflytt sker etappvis från i början av 2022 och ska vara inflyttat och klart under sommaren 2022.

Läs mer >>

Nya delägare

Som ett led i a-sidans generationsväxling tillträdde den 1 april de nya tillkommande delägarna Rasmus Roman, Camilla Thunmarker och Daniel Jernlif.

Läs mer >>

Superhjärnan

Superhjärnan och Uppsala klimatvecka

Superhjärnan är ett samarbetsprojekt mellan olika teknikkonsulter i Uppsala. Under Uppsala klimatvecka bjuder Superhjärnan in till ett föredrag om det hållbara livet i ett framtida Uppsala (måndag 22 mars kl. 15.30 eller torsdag den 25 mars kl. 15.30).

Under hela veckan 21-27 mars pågår tävlingen Maxa din trädgård, täppa eller pallkrage. Genom…

Läs mer >>

Sofia certifierad citylab-samordnare

Sofia Enqvist på vårt Stockholmskontor är nu certifierad citylab-samordnare för planering & genomförande. City-lab är ett certifieringssystem för hållbara stadsdelar. Samordnaren bistår med att leda certifieringsprocessen och certifierar hållbarhetsprogram, handlingsplan för stadsutvecklingsprojekt och handlingsplan för delprojekt. Läs gärna mer om certifieringssystemet och samordnarens roll på SGBC CityLab

Läs mer >>

Sharon Pulvino

Vi är glada att meddela att Sharon Pulvino tillsvidareanställts med placering på vårt Uppsalakontor. Sharon är arkitekt och kommer närmast från Tengbom och har erfarenhet från många typer av uppdrag, särskilt inom kulturmiljö. Hon arbetar halvtid på a-sidan och i övrigt studerar Sharon restaureringskonst, en vidareutbildning på Kungl. Konsthögskolan. Välkommen till oss på a-sidan!

Läs mer >>

Byggbild S:t Per

Nu har pentryt/porslinsförvaringsskåpet till salen i S:t Pers kyrka i Uppsala börjat ta form.

Läs mer >>

Introduktionskurs i Citylab

A-sidan är medlemmar i Sweden Green Building Council och igår eftermiddag tog vi del av deras certifieringssystem för hållbara stadsdelar – Citylab. Introduktionskursen bestod av en inledande genomgång av systemets uppbyggnad och fokusområden. Patrick och Åsa är sedan tidigare certifierade Citylab-samordnare och under våren kommer även yngre kollegor hos oss att gå…

Läs mer >>

VI HAR FÖRSTÄRKT MED 3D-SKRIVARE

A-sidan har stärkt verktygslådan med en 3D-skrivare! Vi ser fram mot att använda skrivaren för att på ett enkelt och effektivt vis få ut fysiska modeller i de projekt som lämpar sig för det. Vi börjar bland annat med att skriva ut de vårdboenden vi ritat de senaste åren och skapar ett bibliotek med…

Läs mer >>

Strandkyrkogården utställt på samråd

Det planeras för en konfessionslös ceremonibyggnad på Strandkyrkogården i Skrubba i södra Stockholm. Vi har i tätt samarbete med Landskapsarkitekt Elin Samuelsson tagit fram förslaget som nu är utställt på samråd i Tekniska Nämndhuset i Stockholm. Förslaget finns att beskåda antingen på plats eller via nätet till och med den 9e februari.

Byggnaden är…

Läs mer >>