Josefin Carlsén ny delägare

Vi välkomnar Josefin Carlsén som ny delägare fr.o.m. halvårsskiftet.

Josefin är sedan ett år tillbaka ansvarig för vår projekt- och byggledningsavdelning.

Läs mer >>

Glad sommar

Vi på a-sidan önskar er en glad sommar. Vecka 28-31 håller kontoret stängt. I höst förstärker vi vårt Uppsalakontor med en ny arkitekt.

Läs mer >>
a-sidan arkitektkontor studieresa Schweiz Sverige Hus Arkitektur stadsbyggnad

A-sidans reseberättelse som digital booklet

Nu är den booklet vi använde under vår studieresa till Schweiz uppdaterad med egna bilder. Utöver de schemalagda besöken bjöd vår förträffliga guide Linda Cassens Stoian oss på en rad överraskningar och tillkommande arkitekturupplevelser, genomgående ackompanjerade av fördjupad kunskap om nutida och historisk kontext. Vi vill tacka henne allra varmast för hennes härliga engagemang!

Läs mer >>

Jan Linder inviger konstutställning

Lördag den 2 juni kl 14 inviger Jan Linder och Kristina Lindkvist utställningen Möjliga världar vid Länsmuseet Gävleborg i Gävle. Utställningen visar ett femtio verk från ett drygt 50-årigt konstnärskap. Gudrun Åhlberg, Sveriges första kvinnliga surrealist och medskapare av Imaginistgruppen 1948. Vid sin bortgång 2014
testamenterade hon sin konstnärliga kvarlåtenskap till Länsmuseet Gävleborg.  Jan Linder inviger utställningen…

Läs mer >>

Projektledning av ny lounge på Arlanda

A-sidan genom Kristin Toreberg har stått för projektledningen av en helt ny lounge på Arlanda terminal 5 som öppnar idag. Den är öppen för alla passagerare och utgör en grön, lugn oas i terminalområdet. Ingen försäljning eller reklam, bara lugn och ro – och ladduttag för din mobil och laptop såklart!

Läs mer >>
Villa Ateno a-sidan Arkitektkontor Helsingborg Stockholm Uppsala Restaurering Ombyggnation Sekelskifte

Arbetet igång i Villa Ateno

Nu är ombyggnationen och renoveringen av Villa Ateno i Helsingborg i full gång!

Sedan Urban Properties och Laborma Interiör förvärvade fastigheten har a-sidan bistått i det omfattande arbetet att realisera bostäder i det gamla jugendhuset. Kika in här för mer information eller ta en titt på UrbanProperties.se för fler fina projekt.

Läs mer >>

Pip! Våren är här!

Vi hälsar våren välkommen med vår projektledare Kristins nykläckta kycklingar. Pip! Våren är här!

Läs mer >>

Lars-Gunnar Sjöö

A-sidan välkomnar styrelsens nye ledamot Lars-Gunnar Sjöö som snart kommer ta plats bredvid de övriga i styrelsen (se bild). Han har bakgrund som bygg- och fastighetsutvecklingschef på Uppsalahem.

Läs mer >>

A-sidan ist zurück

Vi är nu åter från Schweiz och vill bjuda er på ett urval av våra studieobjekt och vad vi lärt oss. Vi har bl.a. upplevt materialiteten och atmosfären i Zumthors Thermalbad i Vals, betongprecisionen i Graübundens konstmuseum, omhändertagande arkitektur i Rehab center av Herzog de Meuron, solens ljus genom en kyrkas marmorväggar utanför Luzern samt…

Läs mer >>

A-sidan åker till Schweiz

Mellan den 18e – 22a april är hela företaget på en studieresa till Schweiz för att låta oss inspireras, fylla på med gemensamma referenser och ta del av härliga upplevelser av arkitektur! Vi kommer bland annat besöka projekt av Peter Zumthor, GraberPulver, Herzog de Meuron och EMI Architekten. Bilder från de olika studiebesöken kommer…

Läs mer >>