Nyhet_180423_a-sidan-åter-från-Schweiz_1

A-sidan ist zurück

Vi är nu åter från Schweiz och vill bjuda er på ett urval av våra studieobjekt och vad vi lärt oss. Vi har bl.a. upplevt materialiteten och atmosfären i Zumthors Thermalbad i Vals, betongprecisionen i Graübundens konstmuseum, omhändertagande arkitektur i Rehab center av Herzog de Meuron, solens ljus genom en kyrkas marmorväggar utanför Luzern samt…

Läs mer >>
Nyhet_180417_a-sidan-åker-till-Schweiz_1

A-sidan åker till Schweiz

Mellan den 18e – 22a april är hela företaget på en studieresa till Schweiz för att låta oss inspireras, fylla på med gemensamma referenser och ta del av härliga upplevelser av arkitektur! Vi kommer bland annat besöka projekt av Peter Zumthor, GraberPulver, Herzog de Meuron och EMI Architekten. Bilder från de olika studiebesöken kommer…

Läs mer >>
Nyhet_180416_Samlan_invigd_1

Samlan återinvigd

Nu är Samlan med Noomis kapell återinvigt i Tallboda, Linköping, med bl.a. öppet hus, tårta samt mässa under ledning av biskop Martin Modéus och kyrkoherde Ulf Hjertman. Samlan är renoverad efter gestaltningsförslag av a-sidan. Samlan är en kyrksal och församlingsgård invigd 1989 och senare kompletterad med en förskola. Kyrksalen kommer senare kompletteras med en triptyk.

Läs mer >>
Nyhet_180321_Alkärrshallen_1

Alkärrshallen

För Trafikförvaltningen (SL) arbetar vi nu med detaljplaneunderlag och projektering för Alkärrshallen, en tillbyggnad av nuvarande spårvagnsdepå i Skeppsholmsviken (Djurgården). Vi anpassar till nya spårvagn A35B. Tillbyggnaden beräknas vara klar 2020.

Läs mer >>
Nyhet_180403_Värsta-Gård_Bygge_1

Ombyggnad Wärsta Gård

A-sidan har på uppdrag av Urban Properties tagit fram det förslag på om- och tillbyggnad av Wärsta Gård som nu realiseras. Den tillbyggda glasverandans stomme är rest och arbetet fortskrider.

Med fokus på tillvaratagande av kvaliteter i byggnaden med historia från 1700-talet, har den gamla herrgården omarbetats från dagens användning som förskola till…

Läs mer >>
Nyhet_180403_Trapphus_Ulleråker_1

Hissrenovering Ulleråker klar

Nu är Akademiförvaltningens hissar i Ulleråker renoverade efter a-sidans förslag. På före- och efterbilderna kan ni se hissarna vars väggar nu är beklädda med äldre foton från platsen.

Läs mer >>
Nyhet_180321_FFKK_Kyrkbänkar_1

FFKK Kyrkbänkar

Imorgon torsdag den 210 mars föreläser Åsa Flarup vid a-sidan om kyrkbänkar ur arkitektens perspektiv vid Uppsala universitets konferens “Kyrkbänkar som inredning i gudstjänstrummet
– historia, funktion, estetik och praktik i Sverige”. En del av FFKK – Forum för forskning kring de kyrkliga kulturarven.

 

Ur programmet:
XI, Universitetshuset (adress: Biskopsgatan 3, vid Domkyrkan och Gustavianum, buss 6 från…

Läs mer >>
Nyhet_180321_Björnarbo_1

Björnarbo

2016 brann manngården på Björnarbo gård norr om Uppsala ned. A-sidan har deltagit i arbetet med återuppförandet och nu är bygglovet inlämnat.

Läs mer >>
Nyhet_180302_Camilla_KA_K_1

Camilla kontrollansvarig behörighet K

Camilla Thunmarker, bygg- och projektledare, är nu certifierad med behörighet K som kontrollansvarig för projekt av komplicerad art. Grattis Camilla!

Läs mer >>
Nyhet_180226_Samlan_byggbild_1

Samlan

I Tallboda i Linköping genomförs renoveringen av Samlan efter a-sidans gestaltningsförslag. Samlan är en kyrksal och församlingsgård invigd 1989 och senare kompletterad med en förskola. Påskdagen 2018 är det dags för återinvigning efter en omfattande renovering. Läs mer här om Samlan: Svenska kyrkan – Samlan. Nedan finns byggbilder och en före-bild och förslaget.

Läs mer >>