nyhet_171002_Kristin_certifierad_miljöbyggnad_1

Kristin certifierad miljöbyggsamordnare

Kristin Toreberg är nu certifierad i Miljöbyggnad version 3.0 som miljöbyggsamordnare. Grattis Kristin!

Certifieringen visar att man har kunskap för att leda arbetet i Miljöbyggnad version 3.0 vid nyproduktion, ombyggnad eller befintligt bestånd. Genom att anlita en certifierad Miljösamordnare ökar möjligheterna att redovisningen blir rätt från början och att klassningsarbetet blir kostnadseffektivt”.

Läs mer om miljöbyggnadssystemet och certifieringen här: SGBC:s hemsida.

<< Tillbaka
Nyhet_180523_Invigning_utställning_Jan_Linder_1

Jan Linder inviger konstutställning

Lördag den 2 juni kl 14 inviger Jan Linder och Kristina Lindkvist utställningen Möjliga världar vid Länsmuseet Gävleborg i Gävle. Utställningen visar ett femtio verk från ett drygt 50-årigt konstnärskap. Gudrun Åhlberg, Sveriges första kvinnliga surrealist och medskapare av Imaginistgruppen 1948. Vid sin bortgång 2014
testamenterade hon sin konstnärliga kvarlåtenskap till Länsmuseet Gävleborg.  Jan Linder inviger utställningen…

Läs mer >>
Nyhet_180518_Lounge_Arlanda_2

Projektledning av ny lounge på Arlanda

A-sidan genom Kristin Toreberg har stått för projektledningen av en helt ny lounge på Arlanda terminal 5 som öppnar idag. Den är öppen för alla passagerare och utgör en grön, lugn oas i terminalområdet. Ingen försäljning eller reklam, bara lugn och ro – och ladduttag för din mobil och laptop såklart!

Läs mer >>
Villa Ateno a-sidan Arkitektkontor Helsingborg Stockholm Uppsala Restaurering Ombyggnation Sekelskifte

Arbetet igång i Villa Ateno

Nu är ombyggnationen och renoveringen av Villa Ateno i Helsingborg i full gång!

Sedan Urban Properties och Laborma Interiör förvärvade fastigheten har a-sidan bistått i det omfattande arbetet att realisera bostäder i det gamla jugendhuset. Kika in här för mer information eller ta en titt på UrbanProperties.se för fler fina projekt.

Läs mer >>
Nyhet_180507_våren_är_här

Pip! Våren är här!

Vi hälsar våren välkommen med vår projektledare Kristins nykläckta kycklingar. Pip! Våren är här!

Läs mer >>
nyhet_171220_Nya_konferensen_invigd

Lars-Gunnar Sjöö

A-sidan välkomnar styrelsens nye ledamot Lars-Gunnar Sjöö som snart kommer ta plats bredvid de övriga i styrelsen (se bild). Han har bakgrund som bygg- och fastighetsutvecklingschef på Uppsalahem.

Läs mer >>
Nyhet_180423_a-sidan-åter-från-Schweiz_1

A-sidan ist zurück

Vi är nu åter från Schweiz och vill bjuda er på ett urval av våra studieobjekt och vad vi lärt oss. Vi har bl.a. upplevt materialiteten och atmosfären i Zumthors Thermalbad i Vals, betongprecisionen i Graübundens konstmuseum, omhändertagande arkitektur i Rehab center av Herzog de Meuron, solens ljus genom en kyrkas marmorväggar utanför Luzern samt…

Läs mer >>
Nyhet_180417_a-sidan-åker-till-Schweiz_1

A-sidan åker till Schweiz

Mellan den 18e – 22a april är hela företaget på en studieresa till Schweiz för att låta oss inspireras, fylla på med gemensamma referenser och ta del av härliga upplevelser av arkitektur! Vi kommer bland annat besöka projekt av Peter Zumthor, GraberPulver, Herzog de Meuron och EMI Architekten. Bilder från de olika studiebesöken kommer…

Läs mer >>
Nyhet_180416_Samlan_invigd_1

Samlan återinvigd

Nu är Samlan med Noomis kapell återinvigt i Tallboda, Linköping, med bl.a. öppet hus, tårta samt mässa under ledning av biskop Martin Modéus och kyrkoherde Ulf Hjertman. Samlan är renoverad efter gestaltningsförslag av a-sidan. Samlan är en kyrksal och församlingsgård invigd 1989 och senare kompletterad med en förskola. Kyrksalen kommer senare kompletteras med en triptyk.

Läs mer >>
Nyhet_180321_Alkärrshallen_1

Alkärrshallen

För Trafikförvaltningen (SL) arbetar vi nu med detaljplaneunderlag och projektering för Alkärrshallen, en tillbyggnad av nuvarande spårvagnsdepå i Skeppsholmsviken (Djurgården). Vi anpassar till nya spårvagn A35B. Tillbyggnaden beräknas vara klar 2020.

Läs mer >>
Nyhet_180403_Värsta-Gård_Bygge_1

Ombyggnad Wärsta Gård

A-sidan har på uppdrag av Urban Properties tagit fram det förslag på om- och tillbyggnad av Wärsta Gård som nu realiseras. Den tillbyggda glasverandans stomme är rest och arbetet fortskrider.

Med fokus på tillvaratagande av kvaliteter i byggnaden med historia från 1700-talet, har den gamla herrgården omarbetats från dagens användning som förskola till…

Läs mer >>