nyhet_171219_God_jul_1

God jul

och ett gott nytt år önskar vi på a-sidan er alla!

<< Tillbaka
Nyhet_180302_Camilla_KA_K_1

Camilla kontrollansvarig behörighet K

Camilla Thunmarker, bygg- och projektledare, är nu certifierad med behörighet K som kontrollansvarig för projekt av komplicerad art. Grattis Camilla!

Läs mer >>
Nyhet_180226_Samlan_byggbild_1

Samlan

I Tallboda i Linköping genomförs renoveringen av Samlan efter a-sidans gestaltningsförslag. Samlan är en kyrksal och församlingsgård invigd 1989 och senare kompletterad med en förskola. Påskdagen 2018 är det dags för återinvigning efter en omfattande renovering. Läs mer här om Samlan: Svenska kyrkan – Samlan. Nedan finns byggbilder och en före-bild och förslaget.

Läs mer >>
Nyhet_180222_Sofia-Enqvist-delft_1

Tack Sofia och lycka till i Delft!

Sofia Enqvist som tidigare varit arkitektpraktikant vid a-sidans stockholmskontor fortsätter sina masterstudier vid arkitektskolan i Delft, Holland. Vi tackar för ett trevligt januari då Sofia var inne och jobbade och passar på att önska ett stort lycka till med de fortsatta studierna i Delft!

Läs mer >>
nyhet_180214_Hur_hållbart_är_hållbart

Hur hållbart är hållbart?

Åsa Flarup Källmark föreläser om Den goda bostaden imorgon på temadagen Hur hållbart är hållbart? som arrangeras av Svenska byggnadsvårdsföreningen och Örebro länsmuseum.

Se program här: Program – Hur hållbart är hållbart?

Läs mer >>
nyhet_180123_HLR_1

HLR

Nu har Uppsalakontoret utbildat sig i hjärt- och lungräddning (HLR). På bilderna ser ni våra övningsdockor, Åsa och Kristin övandes framstupa sidoläge samt mig själv som medvetslös figurant och mitt bevis. I momenten ingick klassisk HLR; andningskontroll, fria luftvägar, 30 kompressioner (2 st/sek) och 2 mun-mot-mun-metoden. Vi tränades också i en uppdaterad Heimlich-manöver (5…

Läs mer >>
nyhet_180117_byggbilder_Vinrankan_1

Uppdatering Vinrankan

Nu närmar sig inflyttning till Vinrankan i Uppsala som är planerad att ske i februari. Byggbilderna är från förra veckan. En fin visningslägenhet finns på plats att besöka. Läs och se mer om projektet här: Vinrankan och Ultuna trädgårdsstad, Vinrankan.

Läs mer >>
nyhet_171220_Nya_konferensen_invigd

Nya konferensen invigd

Nu är vårt nya konferensrum klart. Det invigs i skrivande stund med ett första möte av a-sidans styrelse.

Läs mer >>
nyhet_171128_nya_projektbilder_gavle_strand_och_bostader_alderholmen_2

Nya projektbilder från Gävle Strand

Andra fasen av a-sidans projekt vid Gävle strand närmar sig färdigställande. Projektet består av ett kvarter innehållande olika former av bostäder i en mix. Studentbostäder på toppen av ett vård- och omsorgsboende bildar tillsammans med hyresrätter, LLS-boende och kommersiella lokaler en gårdsbildning i närhet till vattnet.

Beställare: AB Gavlegårdarna

Nu finns nya bilder från fotograf Anders…

Läs mer >>
nyhet_171121_Sarahemmet_Ältadalen_1

Sarahemmet i Älta

“Nu har man invigt visningslägenheten i det nya vård- och omsorgsboendet Sarahemmet i Ältadalen i Nacka. Sarahemmet kommer erbjuda 54 lägenheter, en välkomnande samlingssal samt en trivsam utemiljö med vacker trädgård för både aktivitet och avkoppling. Boendet öppnar i maj 2018.”

Läs mer här: Ett steg framåt för äldreboendet Sarahemmet

Foto: Besqab

Läs mer >>
nyhet_171117_Konst_Jan_Linder_1

Den offentliga konsten

Jan Linder, byggnadsingenjör vid a-sidan är även konstvetare och gallerist. Onsdagen den 22 november medverkar han vid ett seminarium om den offentliga konsten arrangerat av Sveriges Konstföreningar och ABF. Jan kommer tala om val- och placering av konst på en arbetsplats. Mer info från arrangören:

Den offentliga konsten, Älskad ? Likgiltig ? Kontroversiell ? 

Uppfattningen om…

Läs mer >>