Nyhet_180321_FFKK_Kyrkbänkar_1

FFKK Kyrkbänkar

Imorgon torsdag den 210 mars föreläser Åsa Flarup vid a-sidan om kyrkbänkar ur arkitektens perspektiv vid Uppsala universitets konferens “Kyrkbänkar som inredning i gudstjänstrummet
– historia, funktion, estetik och praktik i Sverige”. En del av FFKK – Forum för forskning kring de kyrkliga kulturarven.

 

Ur programmet:
XI, Universitetshuset (adress: Biskopsgatan 3, vid Domkyrkan och Gustavianum, buss 6 från…

Läs mer >>
Nyhet_180321_Björnarbo_1

Björnarbo

2016 brann manngården på Björnarbo gård norr om Uppsala ned. A-sidan har deltagit i arbetet med återuppförandet och nu är bygglovet inlämnat.

Läs mer >>
Nyhet_180302_Camilla_KA_K_1

Camilla kontrollansvarig behörighet K

Camilla Thunmarker, bygg- och projektledare, är nu certifierad med behörighet K som kontrollansvarig för projekt av komplicerad art. Grattis Camilla!

Läs mer >>
Nyhet_180226_Samlan_byggbild_1

Samlan

I Tallboda i Linköping genomförs renoveringen av Samlan efter a-sidans gestaltningsförslag. Samlan är en kyrksal och församlingsgård invigd 1989 och senare kompletterad med en förskola. Påskdagen 2018 är det dags för återinvigning efter en omfattande renovering. Läs mer här om Samlan: Svenska kyrkan – Samlan. Nedan finns byggbilder och en före-bild och förslaget.

Läs mer >>
Nyhet_180222_Sofia-Enqvist-delft_1

Tack Sofia och lycka till i Delft!

Sofia Enqvist som tidigare varit arkitektpraktikant vid a-sidans stockholmskontor fortsätter sina masterstudier vid arkitektskolan i Delft, Holland. Vi tackar för ett trevligt januari då Sofia var inne och jobbade och passar på att önska ett stort lycka till med de fortsatta studierna i Delft!

Läs mer >>
nyhet_180214_Hur_hållbart_är_hållbart

Hur hållbart är hållbart?

Åsa Flarup Källmark föreläser om Den goda bostaden imorgon på temadagen Hur hållbart är hållbart? som arrangeras av Svenska byggnadsvårdsföreningen och Örebro länsmuseum.

Se program här: Program – Hur hållbart är hållbart?

Läs mer >>
nyhet_180123_HLR_1

HLR

Nu har Uppsalakontoret utbildat sig i hjärt- och lungräddning (HLR). På bilderna ser ni våra övningsdockor, Åsa och Kristin övandes framstupa sidoläge samt mig själv som medvetslös figurant och mitt bevis. I momenten ingick klassisk HLR; andningskontroll, fria luftvägar, 30 kompressioner (2 st/sek) och 2 mun-mot-mun-metoden. Vi tränades också i en uppdaterad Heimlich-manöver (5…

Läs mer >>
nyhet_180117_byggbilder_Vinrankan_1

Uppdatering Vinrankan

Nu närmar sig inflyttning till Vinrankan i Uppsala som är planerad att ske i februari. Byggbilderna är från förra veckan. En fin visningslägenhet finns på plats att besöka. Läs och se mer om projektet här: Vinrankan och Ultuna trädgårdsstad, Vinrankan.

Läs mer >>
nyhet_171220_Nya_konferensen_invigd

Nya konferensen invigd

Nu är vårt nya konferensrum klart. Det invigs i skrivande stund med ett första möte av a-sidans styrelse.

Läs mer >>
nyhet_171219_God_jul_1

God jul

och ett gott nytt år önskar vi på a-sidan er alla!

Läs mer >>